Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

Dave Brubeck concert in Boston!!!

Αυτό δεν μπορώ να περιμένω ούτε δευτερόλεπτο να σας το πω. Μόλις γύρισα από μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχω πάει στη ζωή μου!!!
Πρόκειται για τον Dave Brubeck και την μπάντα του, πραγματικούς θρύλους της jazz!!! Η συναυλία δόθηκε στην Συμφωνική της Βοστόνης και φυσικά συμμετείχε και η ίδια η συμφωνική.

Το πρώτο μέρος ήταν εξίσου ενδιαφέρον με το δεύτερο. Άρχισε με ένα κλασικό κομμάτι από την Συμφωνική. Στη συνέχεια χαμήλωσαν τα φώτα και είδαμε μια μικρού μήκους ταινία για τον John Williams, ενώ η συμφωνική έπαιζε στο background το The typewriter του Anderson. Στη συνέχεια παίξανε το Raiders March (απο το Star Trek) και το Flying theme (απο τον Ε.Τ.) που Williams!!!
Στη συνέχεια η Bonnie Bewick έπαιξε τρία απίστευτα κομμάτια με βιολί συνδυάζοντας απίστευτα κλασική και folk μουσική. Καιιιι μετά έπεσε πολύ γέλιο και τραγούδι, καθώς εμφανίστηκε στον μεγάλο προτζέκτορα το Beatles Rockband, και ενώ η συμφωνική έπαιζε την μουσική όλοι εμείς τραγουδούσαμε σε στυλ καραόκε (rockband ντεεεε) Beatles!!!

Το δεύτερο μέρος ήταν απλά ΑΠΙΘΑΝΟ. Ανέβηκε στην σκηνή ο Dave Brubeck (90 χρονών) και η μπάντα του [Ιστορική μπάντα: ντραμς, μπάσο, σαξόφωνο], και έπαιξαν jazz τόσο μα ΤΟΣΟ γαμάτα, που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε!!! Τι σόλα ήταν αυτά!!! Ακόμα δεν το πιστεύω!!! Νιώθω απίστευτα τυχερός που ήμουν σε αυτήν την συναυλία. Θα μου μείνει αξέχαστη!!! Άκουσα αυτά τα κομμάτια από τους ανθρώπους που καθιέρωσαν την jazz πριν από 60 χρόνια και παίζουν ακόμα σαν να μην έχει περάσει χρόνος από πάνω τους!!! Απλά απίστευτο!!!


-ο-

ps. Review από το Boston.com εδώ.