Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2010

Avatar

Όλα κυλούσαν ωραία και όμορφα στην Πάτρα. Κλασική περίοδος μετά-Χριστουγέννων. Δηλαδή λίγο διάβασμα, λίγο εξεταστική, καμιά μπύρα στον Μάκη, κανά ρακόμελο στον Οντά, λίγο Σινιάλο και τούμπαλιν.

Πόσο όμως να αντέξει τόση ομαλότητα σε τούτη την παρέα;
Λάβαμε μήνυμα ότι ο Christopher έρχεται πίσω στην Πάτρα με τον χάρο Νο2 [Για όσους δεν ενθυμούνται είναι το νέο αμάξι του Christopher]. Νομίζω ότι όλοι πιστεύαμε ότι ήταν πλάκα αλλά η φύση η ίδια ήρθε να μας αποδείξει το αντίθετο. Παλίες καλές μέρες. Ο γκαντέμης ξαναχτυπά. Με το που είπε ο Christopher να έρθει Πάτρα ξεκίνησαν οι σεισμοί. Τώρα ξέρετε γιατί τόσοι σεισμοί στην Πάτρα. Με το που ειπώθηκε ότι θα έρθει άρχισαν οι προσεισμοί. Με το που ήρθε έγινε ο καλός και στην συνέχεια προτού φύγει οι μετασεισμοί. Λίγο ακόμα να έμενε και δεν μας έβλεπα καλά. [Βέβαια φήμες λένε ότι αυτό ήταν συνέπεια συνδυαστικών κινήσεων. Έπεσε λέει κάποιος (ονόματα δεν λέμε) από την καρέκλα. Δεν ξέρω. Κάποιος να επιβεβαιώσει...]. Το περίεργο με την ιστορία είναι ότι με το που άρχισαν οι σεισμοί ξεκίνησε το twitting. Τι πράμα κι αυτό. Άλλοι στείλαν email στο troktiko 1 sec μετά τον σεισμό και άλλοι ανανέωναν το status στο facebook. Έχει πλάκα αν το σκεφτείς.
Ο Christopher δεν έμεινε αξέχαστος πάντως. Ήρθε, είδε, νίκησε. Αποφασίσαμε να πάμε στο Avatar. (Οοοοοοο Σουλτάν.) Τρελό team. Εγώ, ο Christopher, k...ok, bear, vasilis ο original και πολλοί άλλοι. Κλασικά συνάντηση στην πλατεία Όλγας. Μην τα λέω ξανά και ξανά. 8 το ραντεβού. 8:30 πήγε ο πρώτος, 9 ο τελευταίος [Κώστα ντροπή. Αυτό έχω να πω.] Αποφασίσαμε να πάμε για μια γρήγορη μπυρίτσα Γεροκωστοπούλου [μην χαλάει και το έθιμο] και τελικά πήραμε τον δρόμο προς το cinema με τον χάρο του Christopher. Φτάνουμε, παίρνουμε μια δεκάδα εισιτήρια και μπαίνουμε. Ξεκινάει λοιπόν η Ποκαχόντας του διαστήματος και αρχίζει ο bear: "Ρε μαλάκες δεν μπορώ με αυτήν την μαλακία" (εννοεί τα γυαλιά). Ο vasilis να του φωνάζει: "Είχες και στο χωριό σου 3D ρε βλάχο?" Και μέσα σε όλη την αναμπουμπούλα έρχεται και το σεξ με το άλογο και μας αποτελειώνει. Έγινε τρελή κωμωδία η ταινία!!! Εγώ επέμενα να πάμε να δούμε τον Σέρλοκ, να πάρουμε μια γεύση από Ανδρέα, αλλά οι άλλοι τίποτα. Ήθελαν 3D.
Παρένθεση: Καρναβάλι Πάτρα πριν 2 χρόνια. Φτάνει ο Αντρέας. Τον ρωτάω: "Τι ντύθηκες ρε μαλάκα; Ληστής;". Και μου απαντάει: "Όχι ρε μαλάκα, Σέρλοκ Χόλμς.". Κλείνει η παρένθεση: Αντρέα σ' αγαπάμε :P.

Γυρίσαμε λοιπόν σπίτι με το αμάξι. Αφήσαμε τον Christopher να βρει πάρκινγκ και συνεχίσαμε τις μπύρες στο σπίτι του vasili. Ο δε Christopher ήθελε να φύγει πρωί όμως. Ξυπνάει λοιπόν στις 8 το πρωί και πάει να ξεπαρκάρει το αμάξι. Όχι όμως. Η γκαντεμιά δεν είχε σταματήσει στους σεισμούς. Λειτουργεί αρνητικά και για τον ίδιο. Το αμάξι του περικυκλωμένο από μανάβηδες μέσα καταμεσής της λαϊκής. Ο Christopher πλησιάζει για να διαπραγματευτεί, όμως η κυρία που πουλάει ντομάτες, αγγούρια και άλλα τέτοια του λέει: "Δικό σου είναι το αμάξι; Καλά δεν ήξερες ότι έχει λαϊκή; Φύγε γρήγορα γιατί εκείνος ο Ρωσοπόντιος εκεί ψάχνει τσατισμένος να βρει ποιανού είναι το αμάξι που είναι στην θέση που βάζει τον πάγκο του.".
Για να μην τα πολυλογώ, ο Christopher έφυγε στις 3 το μεσημέρι τελικά, μετά την λαϊκή και μαζί του φύγαν και οι σεισμοί από την Πάτρα. Ο Ρωσοπόντιος ακόμα τον ψάχνει, δεν γνωρίζουμε αν στο χωριό του bear έχουν 3D και αν ο Αντρέας είχε μπερδέψει τον Σέρλοκ με τον Zorro και είχε ντυθεί σαν ληστής. Αναπάντητα ερωτήματα που πιθανολογώ δεν ενδιαφέρουν και κανέναν. Από τότε η ζωή συνεχίζεται κανονικά στην Πάτρα. Σε άλλα μέρη δεν γνωρίζω...