Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2009

Wireless Power Transfer

I am really thrilled from the fact that some labs [in particular Marin Soljačić's lab in MIT's Physics Department] are doing some really really really brilliant research that has a huge impact to our world.

Wireless Power Transfer:

6 σχόλια:

lucinta είπε...

wireless power transfer? Ε? Τι είπαν/σκέφτηκαν οι άνθρωποι?!!

aguaba είπε...

Καταπληκτικό! Αλλά δεν πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί ποτέ ευρέως. Τουλάχιστον όχι στα επόμενα 30 χρόνια. Μετά βλέπουμε...

par...alogos είπε...

Ω. Ήδη χρησιμοποιείται. Χθες μιλούσα με εναν καθηγητή μου που μου είπε οτι έχει αγοράσει μια συσκευή που φορτίζει κάτι μπαταρίες με αυτόν τον τρόπο. :)

aguaba είπε...

Ω μα αγαπητέ μου φίλε, όταν είπα "ευρέως" δεν εννοούσα τη χώρα που την ελέχγει ο εβραίος. Εννοούσα όταν θα φτάσει να χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες όπως τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και σε υποανάπτυκτες χώρες όπως η Ουγκάντα, το Μάλι και η Ελλάδα. Εκεί θα αργήσουν πολύ(>30 χρόνια) να χρησιμοποιήσουν την ασύρματη μεταφορά ρεύματος.Btw, αυτό η ανακάλυψη θα έχει πολλές εφαρμογές και ίσως η εξάπλωσή της να είναι ταχύτερη απ ότι περιμένουμε.Φανταστείτε λοιπόν μια γυναίκα να απολαμβάνει ένα μοναχικό απόγευμα ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, δίχως ρούχα πάντα, να χρησιμοποιεί για την ατομική της ευχαρίστηση, μια εξίσου ατομική συσκευή προορισμένη να μοιράζει χαρές και απολαύσεις(όλοι ξέρουμε για τι μιλάω). Ξαφνικά κι ενώ φτάνει στο πικ της ηδονής, τελειώνουν οι μπαταρίες! Κατάρα! Σε αντίθετη περίπτωση θα έψαχνε κάμποση ώρα να βρει καινούριες μπαταρίες, ωστόσο όμως θα χανόταν όλη η απόλαυση και μοιραία θα ξενέρωνε. Όχι όμως με τον ασύρματο φορτιστή μπαταρίας που έχει απέναντι από το κρεβάτι της. Μ'ένα απλό πάτημα του κουμπιού ενεργοποίησης που βρίσκεται στο χειριστήριο δίπλα της οι μπαταρίες επαναφορτίζονται επιτόπου σε χρόνο dt και η κορύφωση είναι πια πραγματικότητα.

par...alogos είπε...

χαχαχαχα

Εγώ πιο πολύ σκέφτομαι την ξυριστική μηχανή, γιατί με έχει αφήσει πολλές φορές στα μισά επειδή είχα ξεχάσει να την φορτίσω... :P

aguaba είπε...

Καλά εννοείται! Ποιόν δεν τον έχει αφήσει η ξυριστική του μηχανή, σωστά... Κανονικά κι εγώ αυτό το παράδειγμα θα έπρεπε να σκεφτώ πρώτα... αρρωστημένο μυαλό...