Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009

Δικτατορία - Εκκλησία: τα σκατά με τα σκατάΑριστερά ο Παπαδόπουλος, δίπλα δεξιά ο Ιερώνυμος Α (Κοτσώνης), πίσω ο Μακαρέζος, Παττακός και με το δίσκο ο Άνθιμος (ο της Θεσσαλονίκης σήμερα), δεξιά πίσω ο Χριστόδουλος.-o-

Και λίγο πιο παλιά...

Μοναχός στο Άγιο Όρος μεταξύ των "αγίων" έχει και τον Χίτλερ!!!


5 σχόλια:

Balidor είπε...

I couldn't agree more dude!

Στο τελευταίο του Αλεξάκη το "π.Χ.", αναφέρει ο συγγραφέας οτι η Εκκλησία σαν οργανισμός (που είναι) απο την αρχή της, εώς τώρα ενδιαφερόταν να τα έχει καλά με την "εξουσία".

και η εκάστοτε αρχή, ήθελε να τα πάει καλά με την Εκκλησία επειδή η "πίστη" έχει κι εκείνη την δική της "δύναμη" να χαζεύει τις μάζες.

Δες το σαν ένα αλληλογλύψιμο!

Όταν έιχαμε δικτατορία, δεν είχε σημασία η ελευθερία, ο λόγος, η έκφραση (έννοιες που στην ουσία απαγορεύει η ίδια η εκκλησία) αλλά το καλό της Εκκλησία, δλδ να μην χάσει τα προνόμια της.

Στην κατοχή των Ναζί το έχεις κι εσύ στις φωτογραφίες σου, πηγαίνανε χέρι χέρι (καρατζαφέρι;;;;) με τα φασιστάκια. Ακόμα και με τους Τούρκους το Άγιο Όρος ειδικά απο την μία "μάζευε χωράφια" να μην τα πάρουν οι Τούρκοι (που ποτέ δεν έδωσε πίσω για να χτίσει ξενοδοχεία) και απο την άλλη έγλειφε τον κάφε Πασά για να είναι καλά μαζί του!

Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πώ ποιος είσαι!

par...alogos είπε...

Απορώ ο κόσμος πως κάθεται και έχει στο κεφάλι του την εκκλησία. Τελικά ο φόβος κυριαρχεί πάντα...

kat. είπε...

που βρήκες αυτό το υλικό?
εύγε..
συμφωνώ με τον balidor!

par...alogos είπε...

Γεια σου Κατ. :)
Μια μικρή έρευνα σε διάφορα sites.
Άλλωστε τίποτα δεν μένει κρυφό ε?

kat. είπε...

τίποτα όμως..