Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2009

Τι σπουδάζεις;

Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει.
Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που θα πεις ότι σπουδάζεις πληροφορική, τότε όλοι νομίζουν ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.
"Φτιάξε μου την σύνδεση στο internet", "φτιάξε μου ένα web site", "γιατί δεν δουλεύει το flash?", "γιατί κάνει έτσι ο σκληρός", "πως θα εγκαταστήσω αυτό", "Τ έπαθαν τα Windows", "Δηλαδή τώρα αυτό χάλασε;", "πως θα κάνω το ένα", "πως θα κάνω το άλλο".
Κι εσύ τι να κάνεις όταν ακούς όλα αυτά. Δέχεσαι ότι δεν έχουν ιδέα ότι ο κλάδος "Πληροφορική" είναι τεράστιος και χωρίζεται σε 1002 μέρη, και προσπαθείς ο καημένος.
Και καμιά φορά που όντως δεν ξέρεις [γιατί αποκλείεται να ξέρεις κάθε τι που έχει να κάνει με υπολογιστές] και τολμάς να πεις ότι δεν έχεις ιδέα, τότε έρχεται η απάντηση που σε αφήνει άναυδο: "Καλα σοβαρά? Νόμιζα σπουδάζεις πληροφορική. Πως και κάνεις διδακτορικο;"

Σπουδάζω πληροφορική. Αλλά Θεωρία (Theory of CS and Algorithms). Που σημαίνει τεχνικά ότι δεν έρχομαι καν σε επαφή με υπολογιστές. Αν έχεις κανένα πρόβλημα σε Algorithmic Game Theory, ευχαρίστως. Αλλά ΟΛΑ αυτά που με ρωτάς είναι άλλοι τομείς. Πως στον πούτσο να τα ξέρω όλα;; Και στην τελική πιστεύετε ότι στην σχολή μας μαθαίνουν πράγματα όπως "Πως να κάνεις εγκατάσταση τα Windows?". Αυτά πλέον τα μαθαίνεις πριν πας καν Λύκειο.

Αλλά αντί να λέω όλα αυτά, πλέον έχω βρει καλύτερη απάντηση:
Χάλασε. Πάρε MAC.