Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009

Η διαφορά

Αύριο πάλι περιμένουμε χιονοθύελλα. Φυσικά εδώ και 1 μήνα δεν έχουν λιώσει ακόμα τα χιόνια και τα κρύα μένουν σταθερά από -8 μέχρι 0 (στα μεγάλα κέφια).

Τώρα πως το μάθαμε ότι θα έχει χιονοθύελλα. Μας ήρθε με e-mail από το τμήμα:

The greater Boston area is expecting a daytime snow storm tomorrow that could result in accumulations in excess of 6 inches. We strongly encourage members of our community -- students, faculty and staff -- to take public transportation to campus. As many will remember from previous storms of this kind, a significant daytime snow storm can result in gridlock for many streets throughout the city.

Should weather conditions warrant any changes in the schedule or cancellations at some point in the day, the University will inform the community by way of the appropriate channels, including the University homepage, online portals, as well as by email, voice mail, and text message.
Και σκεφτόμουν εις το παλιό τμήμα στην Ελλάδα αν θα έρχονταν ποτέ τέτοιο e-mail τι θα έλεγε.
Πρώτον, αποκλείεται να έρχονταν ποτέ e-mail με ανακοίνωση. Αλλά αν έρχονταν, λίγες λέξεις θα άλλαζαν στο παραπάνω:
The greater Patras area is expecting a daytime snow storm tomorrow that could result in accumulations in excess of 6 inches. We strongly encourage members of our community -- students, faculty and staff -- NOT to take public transportation to campus. As many will remember from previous storms of this kind, a significant daytime snow storm can result in gridlock for many streets throughout the city, as usual.

Should weather conditions warrant any changes in the schedule or cancellations at some point in the day, the University will NOT inform the community by way of the appropriate channels, including the University homepage, online portals, as well as by email, voice mail, and text message.
Πως έλεγε ο Πανούσης. Μία λέξη αλλάζεις και απογειώνεται. Γιατί στην Πάτρα τουλάχιστον τα μέσα μαζικής κυκλοφορείας είναι θάνατος και χωρίς τη χιονοθύελλα. Φαντάσου να χιονίζει κιόλας.

Βέβαια όπως είπα αποκλείεται να έρχονταν ποτέ e-mail. Μέσω ράδιο αρβύλας θα μαθαίναμε αν θα έπρεπει να πάμε σχολή ή όχι. Επίσης αν ποτέ έρχονταν e-mail, θα έρχονταν μάλλον δυο/τρεις μέρες μετά την χιονοθύελλα.
Βέβαια μετά θα ακολουθούσαν άλλα e-mails που θα ξεκινούσαν ως εξής:
"Συνάδελφοι, το ΔΣ αποφάσισε συνέλευση για να αποφασίσουμε αν θα πρέπει να γίνει κατάληψη για την χιονοθύελλα", μετά άλλο email που θα υποστηρίζε τη χιονοθύελλα, ως φιλελεύθερο μέτρο για την πάταξη της ανεργίας, μετά άλλο που θα εξηγούσε ότι η χιονοθύελλα είναι κομμουνιστική (βλέπε Ρωσία) και να μην την πιάνουν στο στόμα τους.
Μετά άλλο e-mail που θα λέει ότι το mail δεν είναι forum και να πάνε στο forum να τα συζητήσουν αυτά. Μετά άλλα e-mail που να λέει ότι η απόφαση του τμήματος για την χιονοθύελλα είναι παράνομη γιατί δεν υπήρχε ολομέλεια. Μετά άλλο e-mail από τον πρόεδρο, ότι μόλις ενημερώθηκε ότι η χιονοθύελλα είναι παράνομη βάσει του νέου νόμου πλαίσιο και πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος από αυτόν που ανακοίνωσαν στο πρώτο πρώτο e-mail. Μετά ένα e-mail από καθηγητή που μένει έκπληκτος από τα ορθογραφικά λάθη και την ασυνταξία των e-mails και κατακρίνει τα greeklish. Επίσης προτείνει εκπρόσωπο από παράταξη να γράφει τα μηνύματα.
Μετά πέντε έξι e-mail που θα είχαν όλα τα προηγούμενα email και από κάτω είτε lol, είτε +φωνώ. Μετά ένας μαλάκας από το εξωτερικό (να σαν εμένα) που θα λέει ότι στην Αγγλία κατά την διάρκεια της χιονοθύελλας κάνουν το ένα και το άλλο. "Δεν μας χέζεις κι εσύ και η Αγγλία, ρε παπάρα", θα ήταν η απάντηση στο e-mail. Μετά ο admin θα μπλόκαρε όλα αυτά τα άτομα από το να στέλνουν μαζικά e-mails. Η συζήτηση θα ξεκινούσε από την αρχή στο φόρουμ με αφορμή το άρθρο: "Γιάννης Ράμπος. Η χιονοθύελλα".
Στο τέλος βέβαια, θα πήγαιναν όλοι στη σχολή, γιατί η χιονοθύελλα είχε προβλεφθεί λάθος από τους πάντες (μα στην Πάτρα χιονοθύελλα ρε ζώα;), και εκεί θα μαζεύονταν όλοι μαζί και θα έπεφτε ένα γερό ξύλο, μεταξύ παρατάξεων καθηγητών και ανυποψίαστων πρωτοετών που ήρθαν στη σχολή για το καθιερωμένο καφέ και ταβλάκι τους.

Μετά από περίπου 3 μήνες, κάποιος ξεχασμένος πρωτοετής, θα έστελνε πάλι e-mail απάντηση σε όλα τα προηγούμενα, ρωτώντας τελικά τι έγινε, γιατί έλειπε διακοπές στην Θεσσαλονική και δεν πήρε χαμπάρι. Και θα άρχιζαν όλα πάλι απο την αρχή...