Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

Fascio

Ζούμε το φασισμό των άκρων.

Το φασισμό που εκπροσωπεί ο μπάτσος που δολοφόνησε τον Αλέξη.
Και τον φασισμό που εκπροσωπούν, αυτοί που καίνε αυτήν την στιγμή τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων. Τυχαίο γεγονός είναι που δεν έχει ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ κάποιος που έτυχε να είναι μέσα στο σπίτι του, που πήρε φωτιά.
Ο φασισμός δολοφονεί. Από όποια μεριά κι αν τον δεις.

Πιστεύω ότι δεν καλούμαστε να διαλέξουμε καμία από τις δύο φασιστικές ακρέες συμπεριφορές.
Δεν είναι δίλλημα. Δεν υπάρχει το "Ή τα καίμε ή καθόμαστε σπίτι μας".
Δολοφονήθηκε ένας πιτσιρικάς και μαζί με αυτόν δολοφονήθηκαν όλα τα παιδιά και όλοι οι άνθρωποι στην χώρα τούτη.
Καίγονται σπίτια και περιουσίες και μαζί με αυτά καίγονται και τα δικά μας. Ανεξαρτήτως.

Και είμαστε κι εμείς στην μέση, που δεν θέλουμε να είμαστε ούτε απλοί θεατές, ούτε φασίστες οποιουδήποτε από τα δύο είδη. Που μπορούμε να βγούμε στους δρόμους όλοι και να φωνάξουμε για το δίκιο μας. Γιατί ο λαός πρέπει να είναι η εξουσία. Ούτε οι μπάτσοι, ούτε οι μπάχαλοι που τα καίνε. Ο λαός.

Η πιο απλή αρχή είναι ότι οι ελευθερίες σου σταματούν εκεί όπου αρχίζουν του άλλου και του άλλου εκεί που αρχίζουν οι δικές σου.

Θλίψη. Θλίψη αυτές τις μέρες. Γιατί είδα να κυριαρχεί ο φασισμός των άκρων.
Και το χειρότερο; Ξέρουμε ποιοι είναι φασίστες, αλλά τους αφήνουμε να λειτουργούν...χρόνια τώρα.

4 σχόλια:

Γιώργος Τ. είπε...

"ο λαός πρέπει να είναι η εξουσία"

Κρατάω αυτό.. Πρέπει, αλλά δυστυχώς, ο λαός είναι αποχαυνωμένος, ανίκανος και αυτός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ανδρείκελο των Μ.Μ.Ε., συμβιβασμένος στην κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια..

Ανώνυμος είπε...

http://www.divshare.com/download/6029993-2b9

Ανώνυμος είπε...

http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence

Αθανασία είπε...

Γειάσου Μητσάκο...αυτό το-'ο λαός πρέπει να είναι η εξουσία'άπαιχτο...νομίζω δε θα δούμε μεγαλύτερη φρίκη από αυτήν.. οι θεωρίες του Τζώρτζ Όργουελ επαληθευμένες σε όλο τους το μεγαλείο...η απόλυτη αποκτήνωση του ανθρώπινου είδους λέω εγώ...η οργή αλλά εκφρασμένη στη πιο ακραία μορφή της..και στη πιο κτηνώδη...πλέον έχουμε ξεφύγει από την ανθρώπινη φύση και έχουμε γίνει ζώα...γυρίσαμε πίσω στις πρωτόγονες εποχές εκεί που άνθρωπος δρούσε με βάση μόνο τα πανάρχαια ένστικτα της αυτοσυντήρησης και της επιθετικότητας προσπαθώντας να προστατευτεί από λογιών,λογιών εχθρούς και διάφορες κακουχίες..δεν αντιδρούμε πιά με τη λογική αλλά με τα ένστικτα μόνο όπως τα ζώα......φρίκη....