Τρίτη, Ιανουαρίου 09, 2007

Sa(r)dam

Άνθρωποι, απάνθρωποι.

Σήμερον κρεμάται επί θηλιάς, με διπλό κόμπο παρακαλώ και 10 εκατοστά πλάτος σκοινί, περιτριγυρισμένος από τέσσερα μαλακισμένα που έξαλα φωνασκούν [αναπαράγοντας βουβαλοειδείς ανεμοχλεύσεις] «Ζήτω» και κρατάν κινητό 3G, ενώ ο δικαστής κράζει: «σταματήστε ρεεε, θα πεθάνει».
«Δεν μας παρατάς» του απαντάν και συνεχίζουν να χορεύουν και να βρίζουν τον νεκρό πλέον στυγνό δικτάτορα, και ουχί διδάκτορα, Σαντάμ, του Χουσείν το γιο.

Βαρβαρότης βαρβαροτήτων τα πάντα βαρβαρότης, δολοφόνησεν βάρβαρο.
Όταν δολοφονείς κάποιον δολοφόνο μετατρέπεσαι σε δολοφόνο ή νομίζω;

Η τεχνολογία όμως ε; 3G σου λέει. Βιντεάκι μέσω κινητού φιγουράρει παντού. Πουλιέται και αγοράζεται. Αλλάχ, Αλλάχ!!! Και η διασημότητα αυτή λειτούργησε, πώς να πω; Δεκάχρονος το είδε στην TV και αποφάσισε να κάνει αναπαράσταση. Σκοτώθηκε. Και αναφώναξαν οι Αμερικάνοι: «Άλλη φορά με ηλεκτρική καρέκλα που είναι δύσκολα κατασκευάσιμη από δεκάχρονο. Πάμε για τους επόμενους». Αϊντε, άϊντε!!!
Τελικά ο Θάμνος [=Bush] ο μικρός, κατάφερε το ακατόρθωτο. Μόνο αυτός μπορούσε. Να κάνει έναν δικτάτορα, συμπαθή.

***προ-αιρετική ανάγνωση***
Αναπνοή!!!
Έχουμε και λέμε:

Οι Σουνίτες οπαδοί του Σαντάμ καταδίκασαν το γεγονός και το ονόμασαν πολιτική δολοφονία, οι σιίτες δε, χάρηκαν για την "πράξη αυτή δικαιοσύνης", όλοι οι άλλοι σουνίτες και σιίτες δεν ξέρουμε τι ακριβώς πιστεύουν, ούτε και που τους ρώτησε κανείς, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι χειροκρότησε την "εκτέλεση του εγκληματία Σαντάμ", ο Γιωργάκης ο Βους χειροκρότησε επίσης, αλλά είπε ότι «εμείς οι Αμερικάνοι θα το κάναμε καλύτερα, χρόνια στο κουρμπέτι», θα φέρνανε τον Σβατζενέκερ που είναι και εκπαιδευμένος σε τέτοια, και αναφώναξε επίσης «ζήτω η πλειοψηφία της άμεσης δημοκρατίας της μειοψηφίας», η Ρωσία από την άλλη προβληματίζεται πότε και πως θα ξαναξυπνήσει η κόκκινη αρκούδα και δήλωσε ότι θα έχουμε αναταραχές στην περιοχή του Περσικού Κόλπου (έλα?!) (τώρα καλό είναι αυτό ή κακό δεν μας διευκρίνισαν), η ΕΕ καταδικάζει και τον Σαντάμ και την θανατική ποινή, αλλά αυτή η μεγάλη ενότητα και το σθένος της δεν μπόρεσε να πείσει τον Βους(μα γιατί?!), ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιραν δήλωσε ότι οι Ιρακινοί βίωσαν μια «νίκη», στη Λιβύη ο Καντάφι κηρύττει τριήμερο πένθος, η κυβέρνηση της Μαλαισίας και Ινδία προβλέπουν αναταραχές (λες?!), οι Κούρδοι ελπίζουν σε νέο Κουρδικό κράτος, η Τουρκία αποκλείεται να το επιτρέψει, η τριχοτόμηση του Ιράκ συζητιέται ακόμη, γύρισαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (άσχετο!!!), η Συρία ούτε ξέρω με ποιόν είναι, στην Αίγυπτο κάποιοι γιορτάζουν, κάτι Κατάρ και Ομάν δεν ξέρω καν τι είπαν (ή αν ακόμη υπάρχουν), στην Ιορδανία έκανε δηλώσεις η κόρη του Σαντάμ και κάποιοι διαδήλωσαν στην μνήμη του, η Κούβα ασχολείται με την μετά-Φιδέλ εποχή, η Βραζιλία δηλώνει αντίθετη στο κρέμασμα, η Ιαπωνία (ή η απονία) είπε ΟΚ αφού είναι δικαστική απόφαση (τους είπε κανείς τι είδους δικαστήριο ήταν αυτό άραγε; Κάμποσοι συνήγοροι υπεράσπισης τυχαία πέθαναν και παραιτήθηκε και ένας δικαστής γιατί λέει τον άφηνε πολύ ώρα να μιλάει ), η Σαουδική Αραβία καταδίκασε το γεγονός, η Χαμάς δηλώνει ότι υπήρξε πολιτική δολοφονία και πάει (κ)λέγοντας…και το Ιρακ βρίσκεται υπό κατοχή! 30.000 παραπάνω στρατιώτες θα βρίσκονται στο Ιράκ, τουτέστι 180.000 συνολικά, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει παραπάνω στρατιώτες από ότι είχαν πεθάνει στις 11/9
Η Κίνα που στο διάολο χάθηκε; Πήρε χαμπάρι άραγε;
***τέλος προ-αιρετικής ανάγνωσης***

Συμπέρασμα:
Ρε! Πως ζουν όλοι αυτοί δίπλα-δίπλα; (Ζουν θα μου πεις;) Και φαντάσου ότι η περιγραφή που έκανα δεν αναφέρει τις μεταβολές στις πολιτικές.
Και το μπάχαλο τώρα αρχίζει…

-o-

4 σχόλια:

georgia είπε...

...και μη χειρότερα! Αν και πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν άραγε? Τι άλλο μένει να δούμε εν έτει 2007 στις πολιτισμένες κοινωνίες μας?

effrul είπε...

"If one thing is certain, if history has taught us anything, is that you can kill anyone."

-- Michael Corleone

Dimitris είπε...

Political language. . . is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind.

~George Orwell

-------

Because I do it with one small ship, I am called a terrorist. You do it with a whole fleet and are called an emperor.

~"City of God"

birbrilo είπε...

εγώ ένα ξέρω. Ότι τον έκαναν ήρωα με τον απαγχονισμό του. Έπρεπε να τον αφήσουν να σαπίσει στη φυλακή και να πεθάνει στη λήθη, για όλα τα απάνθρωπα που έκανε. Τώρα, αν η -αμερικανόφιλη- κυβέρνηση που εγκαθιδρύθηκε είναι καλύτερη από την προηγούμενη κατάσταση, αυτό είναι ένα άλλο μεγάάάάάάλο θέμα.

Πόσα είπαμε ότι είναι τα παιδάκια που μιμήθηκαν τον απαγχονισμό; 7; Εύγε!