Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

Δημήτρης

Σήμερα γιορτάζω.
Και επειδή είναι σπάνιο το ονοματάκι μου, γιορτάζει και η μισή Ελλάδα.
Η άλλη μισή γιορτάζει του Αγίου Γεωργίου. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο ο Άγιος Γεώργιος, γιατί είναι πάνω στο άλογο και σκοτώνει το Lacost.
Ενώ εκείνος ο δικός μας ο Αϊ Δημήτρης, εκτός του ότι ήταν άσχημος, δεν έχει ούτε μια καλή πόζα.
Αμφισβητώ ανοιχτά την ημερομηνία θανάτου του. Έτσι θα δέχομαι τα χρόνια πολλά σας κατά την διάρκεια όλου του έτους.
Βασικά το κάνω αυτό γιατί:
1) Λόγω της σπανιότητας του ονόματος μου, όλοι θυμούνται ΟΛΟΥΣ μα όλους τους άλλους Δημήτρηδες εκτός εμού. Έτσι αφήνω ανοιχτό το deadline για τα χρόνια πολλά.
2) Δεν φτάνει που γιορτάζει η μισή Ελλάδα, γιορτάζει και ολόκληρη η Θεσσαλονίκη. Έτσι όλοι νομίζουν ότι γιορτάζουν οι Θεσσαλονικείς και όχι οι Δημήτρηδες. Δικαιολογημένα.
3) Λόγω του ότι το όνομά μας βρίσκεται σε πολλές παραλλαγές, όπως Δημήτρης, Μήτσος, Μίμης, Τάκης κτλ, σας δικαιολογώ να το ξεχάσετε [μέσα σε λογικά χρονικά όρια].

-ο-


Μια ερώτηση:
Γιατί γιορτάζουμε τον θάνατο του εκάστοτε αγίου; Είναι περίεργο.
Αλλά τι τα σκέφτομαι; Έτσι κι αλλιώς κατάντησε [μη σου πω ότι ήταν από την αρχή] κοσμικό γεγονός.
Καμιά θρησκεία χωρίς κοσμικά γεγονότα υπάρχει;

-ο-


Επίσης αντί για δώρο, γίνεται να μου πληρώσετε το νοίκι;

-ο-


Α! Επίσης έχω την εντύπωση ότι ο Άγιος Δημήτριος δεν ήταν και τόσο Χριστιανός. Έδωσε λέει την ευχή του στον Νέστορα [ο οποίος ονομάστηκε επίσης άγιος] να σκοτώσουν ένα άπιστο, ειδωλολάτρη, τον Λυαίο. Και τον σκότωσε.
Βρε τι μου θυμίζει; Βρε τι μου θυμίζει; Αλ Κάιντα; Πόλεμος κατά των απίστων; Κάτσε να ψάξω το επίθετο του "αϊ" Δημήτρη... Αν αρχίζει από "Λα" και τελειώνει σε "ντεν", κάτι δεν πάει καλά!!!

-ο-


Στο internet δεν βρίσκω το επίθετο του "αϊ" Δημήτρη. Κάτι μας κρύβουν...

-ο-


Τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν προτιμώ τον Άγιο Γεώργιο που πατά το Lacost, θα προτιμήσω εκείνον τον άλλο. Τον Δαβίδ με την σφεντόνα. Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια.

Ρε λέτε να πάω να αλλάξω όνομα;

-ο-


Τώρα που είπα να αλλάξω όνομα θυμήθηκα ένα ανεκδοτάκι:

Πάει κάποιος στον Ληξίαρχο και του ζητάει ν΄ αλλάξει το όνομα του .
Ο Ληξίαρχος του λέει :
" Κύριε η αλλαγή ονόματος γίνεται μόνο με εισαγγελική εντολή / άδεια εκτός αν συντρέχουν προφανείς και εύλογοι λόγοι. Τέλος πάντων πείτε μου πώς σας λένε και θα δούμε . "
Ο ανθρωπάκος λέει :
" Ονομάζομαι Γεώργιος Μαλάκας "
Ληξίαρχος :
" Α τότε συντρέχουν προφανείς λόγοι και δεν χρειάζεται δικαστική άδεια . Πείτε μου το νέο όνομα πού θέλετε . "
Ανθρωπάκος :
" Γιάννης " .

-ο-


Άντε βρε χρόνια μας πολλά και καλά!!!

-ο-

Α!!! Μην το ξεχάσω. Μου την σπάει να μου στέλνουν σε sms τα χρόνια πολλά. Αν, λέω αν θέλετε να μου πείτε χρόνια πολλά, πάρτε με τηλέφωνο ή με mail ή με comment στο blog.
Καλύτερα στο blog, για να φαίνεστε πολλοί. Επίσης αν έχετε την καλοσύνη κάντε κανα δυο-τρία σχόλια ο καθένας για να δείχνουμε πιο πολλοί.

A!! Αν πάλι δεν θέλετε να μου πείτε χρόνια πολλά, μην περιμένετε γλυκό!

Α!! Χρόνια καλά και πολλά και σε όλα τα άλλα παιδάκια που τους έδωσαν το όνομα Δημήτρης, Δήμητρα, αν και δεν ήταν δική τους επιλογή.
Αλλά σκεφτείτε το. Δεν λέει να σε βαφτίζουν μόλις έχεις γνώμη για το όνομα σου. Ξεφτίλα να πούμε. 20 χρονών μαντράχαλος μέσα σε κολυμπήθρα.
Άσε που αν γίνεις 20 και γνωρίσεις την εκκλησία του Μασκαριότατου Χουντόδουλου [jimmakos quote], ούτε που θα θες να έχεις σχέση με τέτοια πράγματα...
Καλύτερα anonymous!!!

Α!! Βρε λες να είμαι Βουδιστής; Ε τότε δεν γιορτάζω σήμερα... Εκτός αν σε προηγούμενη ζωή ήμουν κανένας Δημήτρης. Ουφ μπερδεύτηκα... Δεν είμαι Βουδιστής.

Α!! Λες να είμαι Μουσουλμάνος; Δεν πρέπει να έχουν τέτοια ονόματα εκεί...

Α!! Τώρα που το σκέφτομαι...

Α!! Μάλλον άθεος είμαι. Συμφέρει από κάθε άποψη. ;)

Α!! Άντε βρε, και του χρόνου...