Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2006

εξετ...αστική.

Τα έχει παίξει ο καιρός. Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά πρωτοβρόχι στις αρχές Αυγούστου… Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Σαν τώρα θυμάμαι πριν δύο χρόνια στην Χαλκιδική να πιάνει μέσα Αυγούστου βροχή, να έχουν πλημμυρίσει οι σκηνές μας, και το γήπεδο του μπάσκετ να έχει γίνει λίμνη για extreme sports, με τον χείμαρρο να έρχεται από τα βουνά και να μας φέρνει ακόμα και κατσίκες [και όμως αληθινό]!!! Ωραίες μέρες…
Όχι τίποτα άλλο, αλλά με τα καιρικά φαινόμενα δεν είδα το Αυγουστιάτικο φεγγάρι ρε γαμώτο. Πίσω από τα σύννεφα κρύφτηκε. Εκεί το άτιμο. Και πίσω background να παίζει το «Τ` Αυγουστιάτικο φεγγάρι δεν το είδαμε». Γκαντέμο…ε γκαντέμο… Το σπας το ράδιο ή δεν το σπας;
Anyway.
Κατά τα άλλα όλα καλά. Ήρθε και ο 15 Αύγουστος. Πληροφορίες ότι θα γίνει θαύμα στην Παναγία την Σουμελά, ειδικά μετά την επίσκεψη του Κωστάκη στο Άγιο Όρος, τελικά διαψεύστηκαν.
Το μόνο που μας μένει finally από την μέρα τούτη είναι το στιφάδο της γιαγιάς.
Κατά τα άλλα όλοι πλέον περιμένουμε την εξεταστική. Άλλος καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή του, άλλος γερμένος στην καρέκλα του προσπαθώντας να διαβάσει αλλά στην ουσία σκέφτεται θάλασσες, ποτά, γκόμενες και τι ωραία που θα ήταν να ήταν 6 μήνες το καλοκαίρι ή να είχε λεφτά και να μην τον ένοιαζε τίποτα και άλλες τέτοιες ουτοπικές αρλούμπες. Άλλος πάλι περιμένει την εξεταστική γερμένος στην καρέκλα του προσπαθώντας να διαβάσει τα κόμιξ ή τα πορνοπεριοδικά [κυρίως αυτά] που έχει κρύψει ανάμεσα στα βιβλία της σχολής μη θέλοντας να κινήσει τις υποψίες κανενός. Άλλος πάλι αναμένει την εξεταστική δίπλα [και ενίοτε μέσα] στη θάλασσα γιατί σου λέει «και οι άλλοι που πήγαν να διαβάσουν σιγά μην διαβάζουν. Καλά είμαστε εδώ αραχτοί» [Σωστός ο μάγκας]. Άλλοι πάλι προσπαθούν να συνδυάσουν ένα από όλα. Είναι αραχτοί στο κάμπινγκ, ξαπλωμένοι πάνω στην αιώρα, η οποία κουνιέται ελαφρά δημιουργώντας μια αίσθηση αγαλίασης [εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό στο ποιος κουνάει τη αιώρα αλλά το παραβλέπουμε γιατί δεν έχει τόση σημασία], και πάνω στην αιώρα με τα laptop στην κοιλιά [που έχει φουσκώσει από την μπίρα] να προσπαθούν να συνδυάσουν δουλειά και διασκέδαση.
Άλλοι πάλι γράφουν στα παλιά παπούτσια τους την εξεταστική γιατί πολύ απλά δεν είναι φοιτητές. Και όχι τίποτα άλλο αλλά οι μεν μικρότεροι [λυκειόπαιδα] να σου λένε το πόσο πολύ θα ήθελαν να είναι φοιτητές αλλά όχι στις εξεταστικές [ας τους εξηγήσει κάποιος ότι 3 φορές το χρόνο έχουμε εξεταστική] και οι δε μεγαλύτεροι να σου λένε το εκνευριστικό: «Νομίζεις ότι εμείς δεν τα περάσαμε αυτά;»!!!
Άρα υπάρχουν πολλοί τρόποι να περιμένεις την εξεταστική. Διαλέξτε ένα και εφαρμόστε τον.
Αλλά δεν θα τελειώσει η ρημάδα; Και τότε παίδες, ετοιμαστείτε για ούζο στον Μάκη [Κουλό] και εκδρομή στην Roma…

*Α!!!! Και να μην ξεχάσω να δώσω και αγγλικά κάποια στιγμή